Waarom loslaten zo moeilijk is?

Voordat je iets loslaat, zul je eerst een stukje van jezelf leren accepteren en een plek geven, voordat er ruimte ontstaat om verder te groeien. Loslaten heeft vaak met controle, angst en pijn te maken. De angst om weer gekwetst te worden bijvoorbeeld, maakt het lastig om de controle los te laten en je weer open te stellen voor anderen. De pijn bijvoorbeeld die je als jong kind al hebt ervaren, waarbij angst, eenzaamheid en onveilig gevoel is ervaren, kan maken dat je de controle ervaart om mensen later te vertrouwen en dat je verbindingen meer tijd kosten en energie.

Loslaten is niet een eenvoudige, enkele handeliing. Het ego die zich graag laat leiden door angst, wil je beschermen tegen situaties waarin je weer de pijn zou kunnen gaan voelen. En de controle wordt over de jaren heen gewoonte en op een gegeven moment merk je dat het tijd is om de innerlijke strijd los te gaan laten, zodat je dichterbij jezelf kunt komen. Het gaat dan vooral om angst die nu niet meer in je leven aanwezig is maar je nog wel in de controlestand houdt én tegelijkertijd de behoefte, de wens om de controle meer los te gaan laten. Je kunt daarin begeleid worden. Als er nog oude emotie's een rol spelen kun je ervan gehealed worden, zodat er ruimte ontstaat om meer te genieten van je dagelijkse leven.

Durf je hulp te vragen? Elke verandering is spannend, helemaal als je al een tijdje van jezelf weer dat het loslaten en de controle een rol bij je spelen. Je voelt vanzelf wanneer het jouw tijd is, en er ruimte in je leven gecreeerd wordt om dit stuk op te pakken en in je eigen tempo begeleid te leren los laten. Eerst even kennismaken om te voelen of er een klik is? Je bent van harte welkom! Stuur een mailtje naar info@namaroepa.nl voor een gratis kennismakingsgesprek.


Archief