Toen prins Siddhartha een innerlijke crisis doormaakte toen hij ontdekte dat welvaart, gezondheid en sterfelijkheid niet vanzelfsprekend was, koos hij voor een heel bijzonder spiritueel pad dat uiteindelijk heeft gemaakt dat hij tot op de dag van vandaag bekend staat als de 'ontwaakte', de Boeddha. Zijn leven bestond van kleinsaf aan niet uit mediteren, zelfreflectie en innerlijke rust. Toch resoneerde zijn ziel toen het leven zijn bewustzijn flink opschudde door hem te confronteren met zaken zoals de dood, ziekte en armoede. Zaken waarvan hij eerder niet van wist, dat ze bestonden.
Volgens de zielenleer heeft iedere ziel zijn eigen pad en tempo om de lessen te leren die we hier op aarde zijn komen leren. Ieder keer omringt met een team van Gidsen, ontvankelijk voor tekens van Engelen als we daarvan bewust willen (leren) zijn.
 
Deze week is het daglicht aan het veranderen, de nazomer heeft haar intrede gedaan en we gaan weer meer naar binnen aan het keren. Het is een vreemde tijd om in te leven, die veel onrust en angst met zich meebrengt. Wees je bewust dat met het veranderende seizoen en het naar binnen keren, we door de natuur nog meer bewogen worden om naar ons innerlijk te luisteren en bewust te worden van ons onderbewuste. Als je deze zomer vooral angst en onzekerheid hebt geoogst, wees dan extra alert om signalen van je lichaam, die van nature wil ontspannen.
 
Precies 5 jaar geleden schreef ik onderstaande woorden over angst, niet wetende ooit een pandemie te zullen meemaken en ze nog eens te verspreiden ter ondersteuning van innerlijke processen.
 
Ondanks de vreemde tijd waarin we leven, de seizoenen gaan door. De nazomer bereidt ons voor op de herfst, waarin de natuur tijdelijk 'sterft' om weer later opnieuw geboren te worden...
 
'In de echo van onze angst weerklinken onze verborgen wensen, fluisteren onze diepste dromen vanuit de bijna uitgedroogde put met levenswater, totdat het kind in ons wakker wordt en over de rand durft te kijken, steentjes gooit en het water met haar al rimpels naar ons teruglacht…'
 
 
 
 
 

Nieuwer bericht
Archief