Float, float on... Drift, Drifting away...

Ratna van NamaRoepa Massage vroeg mij of ik naar aanleiding van de door mij gewonnen massage een korte recensie wilde schrijven. Ik schrijf normaal vrij gemakkelijk, ik schrijf ook vaak. Dus dan denk je geen probleem om even iets over zo’n NamaRoepa massage op papier te zetten. Toch viel dat even tegen, het blijkt heel moeilijk om het gevoel, de ervaring onder woorden te brengen.

Het was niet mijn eerste Oosterse massage, na bezoeken aan onder andere China, Indonesië Birma en Laos ben ik wel wat gewend qua massages. Deze massages onderging ik altijd in een lekker ontspannen fase namelijk tijdens een vakantie. Een massage tijdens een gewone werkperiode blijkt toch iets anders althans in het begin.

Vrij kort na het werk meld ik me bij Ratna van NamaRoepa Massage, in een drukke periode op het werk en na een behoorlijk inspannend weekend ik had dat weekend ongeveer 25 km gewandeld. Dus mijn benen zaten vol, net als mijn hoofd. De ontvangst was het begin van een avond ontspanning. Met een heerlijk kopje groene thee wat kletsen over Boeddhisme met zalige, rustgevende muziek op de achtergrond. Het begrip tijd verdwijnt op het moment dat ik binnen stap.

Na een half uurtje begint de massage. Ik voel me helemaal nog niet ontspannen en Ratna voelt voor mijn gevoel al na minder dan een minuut dat ik aardig wat kilometers gemaakt heb. Haar energie gevende handen masseren de strakheid en vermoeidheid uit mijn kuiten en langzaam ontspan ik. We praten steeds minder ook al hebben we beide dezelfde passie voor het Oosten en Boeddhisme. Ongemerkt geef ik steeds minder antwoord, de spanning verdwijnt.

Ik zweef weg richting mijn favoriete werelddeel. Ik voel me thuis. Het klinkt zweverig maar mijn lichaam ligt in Dordrecht op een massage tafel en mijn geest zweeft door de eerder genoemde landen. Ik voel de energie terug keren in mijn lichaam, maar ik registreer het nog niet. Ik wil nog niet terug. Vanuit de verte hoor ik Ratna zeggen, “je bent ver weg, hè?” Ik land weer in de realiteit en geef een bevestigend antwoord. Ik was heel ver weg! Ik voel de door de NamaRoepa massage opgeroepen energie banen nog door mijn lichaam stromen.

Het was een schitterende ervaring die ik iedereen wil aanbevelen. Wil je de drukte even kwijt? Ontspanning in ons jachtige bestaan? Boek ook eens een afspraak bij NamaRoepa Massage. Het zal je verbazen hoeveel energie en rust je pakt uit een uurtje bij Ratna. Ik voelde twee dagen later nog de “helende” effecten op mijn vermoeide benen.

Als ik er aan terug denk schiet mij deze quote van Boeddha te binnen; “It is better to travel well than to arrive.” Eigenlijk is dat denk ik de beste manier om het uit te leggen. Mijn reis was goed ik had eigenlijk nog lang niet aan willen komen. Ik denk dat mijn reis binnenkort een vervolg krijgt zonder dat ik Dordrecht uit hoef.

Ratna heel erg bedankt voor deze schitterende ervaring.

Ruud Besems