Dordrecht 2016/17

Vanaf begin 2016 worden alle massagebehandelingen, healings, workshops en avonden gegeven bij Ratna thuis in Dordrecht. Deze huiselijke ruimte wordt door cliënten als warm, vertrouwd en veilig ervaren. De locatie is goed te bereiken via auto en openbaar vervoer. Regelmatig staat NamaRoepa Massage op spirituele beursen die worden aangekondigd via facebook of de nieuwsbrief op deze site.

Masseur thuis 2014/15

Via het initiatief Masseur aan de Deur’ verzorgde Ratna de massage bij de cliënt thuis. Masseur aan de Deur is ontstaan uit de behoefte dat we met z’n allen steeds minder tijd hebben; zélfs voor een massagebehandeling ter genezing of ter preventie van klachten. De masseur kwam dus thuis en nam alles mee: opklapbare massagetafel, handdoeken, massageolie en muziek als men dat wil. Vooraf wordt er altijd telefonisch een afspraak gemaakt, waarbij gelijk de behandelwijze en aandachtspunten worden besproken.

World Outgames Antwerpen 2013

Toen in 2013 in Antwerpen de World Outgames werden gehouden, was Ratna daarbij als masseur betrokken. Ze had inclusief massagetafel haar domicilie in het Hilton hotel. Daar kon ze de ballroom dansers direct masseren, maar ook deelnemers aan bijvoorbeeld voetbal, volleybal, zwemmen en discuswerpen vonden al spoedig de weg naar de tafel van Ratna. Soms zelfs een enkele bezoeker of lid van de organisatie voor een ontspanningsmassage.

Door het uiteindelijk zeer gevarieerde sportaanbod, moest Ratna snel en efficiënt schakelen van de ene massagestijl en spiergroep naar de andere. In totaal verzorgde zij tijdens de World Outgames in twee dagen 25 massages.

Roparun 2012

Tegen het decor van de Roparun verzorgde Ratna de teamleden van team Reclassering Nederland. Gezien de intensiteit van het evenement voor de deelnemers en de lengte van het parkoers, was stap 1 om elke loper al vóór de start te hebben gemasseerd. “Puur om de ‘normale‘ structuur van hun lichaam en spieren te leren kennen”, zou Ratna later vertellen. Door deze handelwijze kon zij in het ‘rustkamp’ een veel gerichtere, individueel afgestemde massage geven. Maar ook het aanleggen van tapes ter ondersteuning werd gedaan.

Gedurende de ‘run’ verzorgde Ratna onderweg langs de kant van de weg of in het lopersbusje verkrampte kuiten en bovenbenen. Ook ’s nachts, als dat zo uitkwam. Een enkele loper had vanwege flauwte en hyperventilatie tijdelijk intensievere zorg nodig. “Dankbaar om dan na afloop te horen ‘dat hij zei dat hij het zonder mij niet zou hebben gered’”.

In het weekend van de Roparun gaf Ratna aan ‘haar’ team 22 massages, legde 3 tapes aan en paste tweemaal EHBO toe. “Een meer dan leerzame ervaring”,  zegt zij er nu over.